Ha ráülsz a vasra, öltözz fel rendesen!

Vannak jó szélálló(esetleg bőr)nadrágok,kabátok,kesztyűk,stb..,amiben protektor is van.

Ne azért vedd fel,mert ha elbuksz legyen ami megvéd (közlekedj úgy,hogy ez ne forduljon elő,de persze az sem mellékes!),hanem mert hogy ne fázzál ki, és ne szenvedj 8-10 év múlva ízületi betegségben.

Nem elég a farmer nadrág meg a farmer dzseki,most már én is tudom.
Régen nem voltak ilyen öltözékek sajnos!
Manapság már a ruházat szinte a motorkerékpár elengedhetetlen tartozéka,egyben védőfelszerelés is,és amellett még jól is néz ki.
Rájöttem,hogy a motorosok mért öltöznek úgy be:

  •  -Az idősebbek azért ,mert már öreg rókák ebben a témában,és már kezük lábuk ki van a sok év alatt,de most már meg van a lehetőség a védelemre. Én is azt hittem azért veszik fel a jobbnál jobb cuccokat,mert tele vannak lével(persze van aki tényleg),de ez tévedés.Muszáj!Kell! Ha egészségünket meg akarjuk óvni rá kell áldozni.Én is ezt tettem miután elindultam egyszerű utcai kabátban többször is,és át fújta a szél teljesen.
  •  -A fiatalok közt pedig vannak akik divatból,esetleg már felvilágosultabbak,vagy azért,mert látják az „öregektől”,és ők is úgy akarnak kinézni, mint egy „igazi motoros”, és úgy gondolják:-„ha elesek majd megvéd az öltözék „.Egy francokat véd meg! Bizonyos fokig persze igen. Úgyhogy ők véletlenül jól csinálják.De örülök neki,mert a lényeg a végeredmény!

 

  • Az alap felszerelés,ami nem hiányozhat:
  • nyáron cipő,de Ősszel már kell egy bakancs,mert a bokádat védeni kell.
  • Nadrág,ami olyan anyagból legyen,hogy ne fújjon át rajta a szél.Pl:kordura,vagy bőr. Legyen benne térd protektor,vagy legalább protektor zseb,és majd te meg teszel bele magadnak valamilyen vastagabb anyagot,mert az is véd valamit a hideg széltől. Ha nem kivehető béléses,akkor majd te szépen alá öltözöl.
  • Kabát ugyanolyan anyagból,mint a nadrág.Könyök,és váll protektorral,béléssel. -Egy vesevédő sem ártana,mert nem is tudod mennyit jelent.Nagyon fontos!  olcsón hozzá lehet jutni már egy neoprén anyagúhoz is,és tökéletesen megfelel a célnak.


  • Kesztyű ami mindig kell,mert a kezed a kormányt fogva ledermed a hidegben,és nem mindegy hogy milyen biztonsággal tudod fogni a kormányt. No meg persze kellemetlen a fázás.
  • Hidegben pedig már nélkülözhetetlen egy símaszk a bukósisak alá. Ha nincs lefagy a fejed!

Ezek voltak amiket feltétlenül be kell szerezni.Ez a minimum.
Van még nagyon sok egyéb kellék,de azok nélkülözhetőek.
Remélem sokan megfogadják az itt leírtakat! Ha már egy embernek tudtam tanácsot adni ezzel kapcsolatban már megérte nekem,hogy időd szakítottam rá,hogy leírjam ezeket.


Comments are closed.