Az egész 2008-ban kezdődött azzal, hogy tavasszal egymásra találtunk a SUZUKI GR650 motorkerékpárommal, és a haverokkal elkezdtünk túrázni, és motoros találkozókra járni.

Mivelhogy én már gyerekkorom óta fotózok és érdekel ez a hobbi, mindenütt több száz képet készítettem, és persze nem győztem a barátoknak eleget tenni, hogy lemezre írjam, és pendrive-ra másoljam nekik, hogy ők is meg tudják nézni bármikor. Ez ment egy darabig, amikor kitaláltam, hogy neki kezdek egy ingyenes honlap szerkesztő oldalon egy saját weblapnak. Úgy gondoltam, hogy oda feltöltve a cuccokat bármikor meg is tudja mindenki nézni. Amúgy is érdekelt ez a webes dolog mindig, úgyhogy most kipróbálhattam magam ezen a téren is.

  • Ekkor indult a: www.njmedia.5mp.eu. (2008.szept.18-2011. december 10-ig)

Az évek során egyre több mindent akartam feltölteni nem csak fotókat, hanem más dolgokat is, hogy a hideg téli napokban is legyen mit látni a látogatóknak az oldalaimon. De elég korlátozottak voltak a lehetőségek ezért aztán 2011 év végén átköltöztettem a weboldalt egy másik ingyenes honlapszerkesztős tárhelyes oldalra., mert azt hittem, hogy ott jobb lesz.

  • Ekkor lett: www.njmedia.lapunk.hu (2011.december 10-25-ig)

Igen, jól látjátok csak két hetet működött itt, de 100%-ban csak két napot.

Két hétig dolgoztam rajta, hogy át töltögessem az adatokat, és amikor kész lett legutoljára kitaláltam, hogy csinálok egy képeslapküldő szolgálatot is, mivelhogy közeledik a Karácsony és a motorosok tudjanak küldözgetni jó kis motoros képeket, amin gyönyörű lányok pózolnak. Itt van néhány még azokból az időkből példaként:

m1 m2 m4

Szerintem ezek a képek nem sértettek semmilyen szabályt, mert nem pornográf jellegűek voltak, de a weboldal egyik adminisztrátorának másnap szemet szúrt és mindenféle figyelmeztetés nélkül először letiltotta a látogatók elől az oldalamat, majd ugyanazon este teljesen törölte még arra sem volt időm, hogy lementsem azokat. Ez egy rettentő gusztustalan hozzáállás volt tőle.

Akkor döntöttem el, hogy megvásárolom a domain címet és veszek hozzá tárhelyet valami normális helyen, és a magam ura leszek. (már amennyire lehet, mert azért itt is vannak szabályzatok) Nagyon sokat keresgéltem, amíg döntöttem az egyik mellett, és felvettem velük a kapcsolatot.

Ennek a tárhelynek volt egy saját beépített weboldal szerkesztő szoftvere (rvsitebuilder), amivel én is könnyen megbirkóztam, és tudtam szerkeszteni, és feltölteni amiket csak akartam.,majd 2014 tavaszán bejelentették, hogy nem lesz tovább ez a lehetőség, mert csak kevés ember használja, ezért nem éri meg fenntartani, és nézzek másik honlap szerkesztő után. Ajánlottak is párat, de én egyikhez sem konyítottam. Ezért aztán ismét bajban voltam, hogy most mi tévő legyek. Egyik informatikát nagyon értő barátomat kértem meg rá, hogy segítsen, és ő meg is tanított a WordPress használatára. Persze ismét elölről kellett kezdenem a honlapot felépíteni localhost-ban. Amikor ezzel megvoltam ő segített a feltöltésben.

  • 2014.03.18-tól kezdve a WordPress segítségével működik tovább, és azóta már csak folyamatosan bővítem a látogatni valókat. Itt már azt hiszem a határ a csillagos ég a szerkesztést illetően. Lényegében nincs korlát a tudásban, csak nálam, mert én csak amatőr hobbi szinten értek hozzá, de elboldogulok. A folyamatos weboldal karbantartást és szervizelést rábízni csak azért nem akarom szakemberre, mert én ezt nagyon szeretem csinálni és itt folyamatosan kell valamit feltölteni, változtatni, törölni, vagy csak karbantartást végezni, és biztonsági mentéseket készíteni. No meg persze pénzem sem lenne rá, mert kell a benzinre.

Már egyre több minden került feltöltésre a weboldalra, ezért kicsinek bizonyult a tárhely, tehát bővítenem kellett nagyobbra. Egyre több menüpont születik nemcsak motoros témában, hanem másban is. Egyes oldalak azért jöttek létre, hogy ne csak szezonális információkhoz juttassam a látogatókat, hanem más szórakoztató, érdekes és aktuálisakhoz is…Ezen felül próbálom minél egyszerűbbé, és áttekinthetőbbé tenni az oldal struktúráját. Nem szeretem, ha össze-vissza vannak mindenhol mindenféle dolgok. Szerintem ezek csak zavarják a látogatókat. Ezért igyekszem rendszerezni az információkat külön menü, és almenüpontokba. Remélem sikerült ?! 🙂

  • 2015.01.01-étől már nagyobb tárhely áll az njmedia.hu rendelkezésére.

Köszönöm, hogy türelmesen végigolvastad ezt a kis történetet!

Jó barangolást kívánok az oldalakon!

A weboldal története kártyanaptárakban is megtekinthető>>>

Üdvözlettel a szerk. 2015.12.09.


Comments are closed.