Tökéletes ablaktörlő bukósisakra

sisaktorlo1

Az eső nehéz pillanatokat okoz a motorosnak utazáskor. Hiszen a plexin keresztül jelentősen csökken a látásunk. Ilyenkor csökkentjük a sebességet is, de egy esetlegesen későn észlelt veszélyforrás könnyen vezethet súlyos balesethez. Ilyenkor arra gondolunk, milyen jó lenne egy az autókon is használatos ablaktörlő lapátszerű valami.

Régóta van már olyan, hogy a kesztyű mutatóujjára egy bőrt varrnak és ezt a funkciót azzal lehet ellátni. Ez viszont csak rövidtávú megoldás, mert hamar nedves lesz és, inkább csak maszatolunk vele.

Van, amikor egy ablaktörlő gumit építenek be a kesztyű ugyanazon részébe. Ez már nem szívja fel a vizet, így talán már picivel jobb megoldás. Létezik ugyanez a verzió adapteres megoldással, amit ráhúzunk az ujjunkra. Így csak esőben kell felvennünk. Ez aek a legolcsóbb megoldások,de van egy nagy hátrányuk. Folyamatosan lefoglalja az egyik kezünket, így hiába észlelünk egy esetleges veszélyt, ezért nem biztos, hogy el tudjuk azt hárítani.

 

sisaktorlo2 sisaktorlo3

Ezért hát jól jön az új, tökéletes bukósisakra szerelhető ablaktörlő, a RainPal.

Ez egy könnyű berendezés, amelyet a plexi felső élére kell felszerelni. Nem feltétlenül kell folyamatosan fent hordani, elég ha akkor pattintjuk fel, amikor elkezd esni az eső. A mobil ablaktörlő íve a legtöbb sisakra illeszkedik, de némileg rugalmas is, hogy biztosan jól álljon a helyén. Négy nagyon erős tapadókorong gondoskodik a biztonságos feltapadásról, és még három vékony karom, amelyek beakadnak a plexi tetejébe. A menetszél ráadásul rányomja az egészet a sisakunkra, így segítve a biztonságos fent maradást, melyet a gyártó 160 kilométer/óráig garantál.A gumiprofil mindössze csak egy milliméter széles, maga a tartója pedig kettő. Úgyhogy nem sokat vesz el a látómezőből.A törlési sebességét egy vezeték nélküli adatátvitelre képes távirányítóról vezérelhetjük. Ezt akár a kormányra is felszerelhetjük, így azt el sem kell engednünk egy pillanatra sem.

sisaktorlo4

A RainPal akkumulátorát USB csatlakozón keresztül tölthetjük, amely maximális törlési sebesség mellett egy órás üzemidővel bír.


Category: HÍREK

About the Author


Comments are closed.

Időjárás

vasárnap26sze°°hétfő27sze°°kedd28sze°°
ESOTANC.HUHAJDúDOROG

njmediareklam180
 
matricamagnes180
 
hajduhirlogo
 
tempogumi120
 
mesfem180
 
fabiautoreklam
 

Archívum