Erre való a Brakefix.

brakefix

Ez a kis egyszerű műanyag kütyü segít, amikor meg kell állnunk motorunkkal egy emelkedőn és nem tudjuk biztonságosan rögzíteni a gépet. Főleg robogóknál jön ez jól,mert azokban nincs váltó, hogy sebességbe tudjuk hagyni.

 

 

 

brakefix1

A szerkentyű két erős műanyagból áll, amelyek közül az egyik a gázmarkolatra, a másik a fékkarra illeszkedik. A két darab elcsúszik egymásban, és a két végpont távolsága változtatható. Négy állásban lehet rögzíteni attól függően, hogy mennyire kell behúzni fékkart a tökéletes rögzítéshez. Ötödik állás segít könnyebben tárolni a brakefixet amikor nincs használatban használaton kívüli időkben.

Használata egyszerű, ami a lentebbi videón is megtekinthető. Be kell húzni a féket és ráilleszteni a kütyüt. A megfelelő állásban rögzíteni, és a motor máris biztosítva van elgurulás ellen. Még a váltós motoroknál fokozatban hagyott módon is komoly biztonságot nyújt, mivelhogy a fogaskerekek holtjátéka miatt esetleg még picit tud gurulni pár centit,de a Brakefix ezt megakadályozza teljesen.

Ára 3 ezer ft. Körül van. Már Magyarországon is kapható.

 

 


About the Author


Comments are closed.