Megyei E-matrica

A megszokott időalapú matricák mellett (heti/10 napos, havi, éves) egy új, területi alapú, éves matricatípus válik elérhetővé a D1M, D1, D2, U és B2 kategóriába tartozó járművek esetén, amellyel egy megye gyorsforgalmi díjköteles úthálózata használható.

Egy járműre több megyei e-matrica is váltható. E jogosultság érvényességi ideje megegyezik az éves jogosultság érvényességi idejével.

Az alábbi megyékre lehetséges éves megyei matricát vásárolni (gyorsforgalmi díjköteles úthálózattal rendelkeznek):

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye

A használati díjas e-matricás rendszerbe tartoznak a:

motorkerékpárok, személygépkocsik és annak pótkocsija, továbbá a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek, lakóautók és autóbuszok,

Hol és mennyiért váltható meg a megyei e-matrica?

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató 1500 értékesítési ponton teszi lehetővé a matricák megvásárlását, illetve azok regisztrációját, ugyanakkor internetes úton, de benzinkutaknál is lehetőség nyílik a vásárlásra. A megyei e-matrica tehát nem minden járműtípusra alkalmazható (lásd fentebb a megfelelő kategóriákat). Éves díja a jármű kategóriájától függ. A D1-, illetve az U kategóriába sorolandó járművek esetén 5000 Ft/év, a D2 kategóriába tartozó járműveknél 10 000 Ft/év, míg a B2, azaz a buszok után 20 00 Ft/év a befizetendő összeg.

A tarifa táblázat nagyításához kattints a képre!

ematricaarak

Megtekintheti azokat a részletes megyei térképeket, amelyek a 2015. január 1-jétől fizetőssé váló útszakaszokat, illetve a megyei matricával is használható szakaszokat mutatják be.

A megye nevére kattintva új ablakban nyílik meg a térkép!

Bács-Kiskun megye
Baranya megye
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Csongrád megye
Fejér megye
Győr-Moson-Sopron megye
Hajdú-Bihar megye
Heves megye
Komárom-Esztergom megye
Pest megye
Somogy megye
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Tolna megye
Vas megye
Veszprém megye
Zala megye

Országos térkép


Category: HÍREK

About the Author


Comments are closed.