Figyelem! Jönnek az új traffipaxok

Két magyar cég fejlesztheti és szállíthatja le a rendőrség új mobil traffipaxait, nettó 720 millió forintért. A 160 eszközzel néhány hónap múlva már ellenőrizhetik az autósokat.

Az ARH Informatikai Zrt. és i-Cell Mobilsoft Zrt. összesen 160 darab változtatható helyű, “komplex közlekedési ellenőrzési pontot” (KKEP) tervez, gyárt és helyez üzembe a kapcsolódó oktatással együtt a rendőrség számára nettó 720 millió forintért.

Az ORFK korábban azt közölte az MTI-vel, hogy az újfajta traffipaxok nem csak sebességet mérnek: nagy felbontású kameráik más szabálysértést is képesek dokumentálni, mint például a szabálytalan sávváltást, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson való áthajtást, a kanyarodás, irányváltoztatás szabályainak megszegését, a biztonsági öv használatának elmulasztását. A KKEP-k képesek adatokat lekérni a hatósági nyilvántartásokból az automatikus rendszámfelismeréssel – így útdíj, útvonalengedély, behajtási engedély, bírságnyilvántartás rendszerét is ellenőrizni tudják.

A tervek szerint a rendszer emberi közreműködés nélkül regisztrálja a képeket.Tehát nincs többé protekció. A gépből nem lehet ki emelni a felvételeket.Az országot egészen lefedően 20-30 km-enként lesznek elhelyezve.

ujtraffipax


Category: HÍREK

About the Author


Comments are closed.

Időjárás

vasárnap26sze°°hétfő27sze°°kedd28sze°°
ESOTANC.HUHAJDúDOROG

njmediareklam180
 
matricamagnes180
 
hajduhirlogo
 
tempogumi120
 
mesfem180
 
fabiautoreklam
 

Archívum